De 52ste Internationale Chemie Olympiade zou doorgegaan hebben in Istanboel te Turkije van 6 tot 15 juli 2020, maar werd omwille van het COVID-19 virus afgelast.

Klik hier voor meer info over deze beslissing en het alternatief.
Op 25 juli 2020 gaat een online theoretisch examen door op een locatie in België.

 

Het Belgische team bestaat uit de 2 beste Vlaamse en 2 Waalse finalisten. Voor Vlaanderen nemen Emile Eeckhoudt en Anne-Sophie Tilleman deel. Voor Wallonië zijn dat Jérôme Mayolet en Simon Pitte. Hopelijk mag ons team mooie resultaten behalen, want ze nemen het op tegen de wereldtop.

Zaterdag 25 juli was het zo ver en nam ons team deel aan de IChO te Heverlee. Onze Vlaamse en Waalse medewerkers hebben ervoor gezorgd dat Emile, Anne-Sophie, Jérôme en Simon in de beste en veilige omstandigheden het examen konden afleggen. Onze dank hiervoor.

Tijdens de online closing ceremony vernamen we dat Emile beloond werd met een eervolle vermelding. Dit is een prachtige prestatie vooral omdat echt wel een moeilijke editie was. Wil je ook kijken naar de closing ceremony op YouTube klik dan hier.

IChO 2020 Closing ceremony

 

Sfeerbeelden
IChO 2020 Belgisch team   IChO 2020 Examen   IChO 2020 Examen   Overhandiging van de prijzen van de Vlaamse Chemie Olympiade (Anne-Sophie en Emile)   KVCV schenkt kristal aan de eerste finalist van de Vlaamse Chemie Olympiade (Emile)

 

Ervaring 2019

In de zomer van 2019 namen 309 jongeren uit de ganse wereld (80 landen) het tegen elkaar op in Parijs (Frankrijk). Onze 2 Vlaamse jongens slaagden allebei en hadden zeer mooie resultaten maar jammer genoeg net niet voldoende voor een eervolle vermelding of een medaille. Klik hier voor meer info.

De video's van onze ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken.