De 51ste Internationale Chemie Olympiade ging door in Parijs te Frankrijk van 21 tot 30 juli 2019. Meer informatie is beschikbaar op de website van de organisatie, klik hier of op facebook.

Naar jaarlijkse traditie bestaat het Belgische team uit de 2 beste Vlaamse finalisten en hun begeleider en de 2 beste Waalse finalisten en hun begeleider. In Parijs namen ze op tegen de wereldtop in de chemie.

Willem en Lucas  

Voor Vlaanderen namen deze zomer Willem Vanmoerkerke (Virga Jessecollege Hasselt, links) en Lucas Dooms (Sint-Michielscollege Brasschaat, rechts) deel. Zij werden begeleid door de heer Hans Vanhoe.

 

Ondertussen weten we de uitslagen. Beide jongens slaagden, maar jammer genoeg vielen ze net naast de medailles. Puike prestaties als je weet dat de medailles winnaars soms 10 uur chemie per week krijgen.

Dikke proficiat aan gans het team.

     

Bye bye Brussels
Hello Paris.        

     

     

Ervaring 2018

In de zomer van 2018 namen jongeren uit 76 landen het tegen elkaar op in Bratislava (Slowakije) en Praag (Tsjechië). Ons team behaalde mooie resultaten. Brecht Pierreux won voor de tweede maal een bronzen medaille en Pieter Van Slambrouck ontving een eervolle vermelding. Bekijk hieronder de video van Brecht en  Pieter die hun wedervaren vertellen van hun avontuur of klik hier voor meer informatie over de IChO 2018.