De proclamatie vond plaats op zondag 27 mei 2018 van 10.30 tot 13.00 uur in de aula Pieter De Somer te Leuven van de KU Leuven.

Onze peter Frank Deboosere en tevens gastspreker gaf het antwoord op onze poster vraag "Hoe kunnen natuurwetenschappen de klimaatopwarming afremmen?" (klik hier voor sfeerbeelden van tijdens zijn uiteenzetting). 

Minister Philippe Muyters heeft zich moeten verontschuldigen. Hij bezorgde ons een videoboodschap, die je kunt bekijken door hier te klikken.

Eveneens verontschuldigde Minister Hilde Crevits zich. Ook haar videoboodschap kun je bekijken door hier te klikken.

Het welkomstwoord alsook het slotwoord werd uitgesproken door prof. Luc Van Meervelt, coördinator van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen (klik hier voor de presentatie). 

 

Overzicht proclamaties:

Opgelet alle foto's staan onder copyright van Rob Steven en van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen

 

Sfeerbeelden

De mooiste foto's van tijdens de tweede rondes, stages en finale werden verzameld en in een filmpje geplaatst. Dit kun je door hier te klikken bekijken.

Tal van sfeerbeelden van voor, tijdens en na de proclamatie werden genomen. Ook de receptie mocht niet ontbreken. Klik op de volgende linken om een kijkje te nemen:

 

Prijzenpakket

Het totale prijzenpakket bedroeg dit jaar +/- 33.000 EUR (inclusief de internationale olympiades). Graag bedanken wij onze sponsors die dit mee hebben mogelijk gemaakt.

Naar jaarlijkse traditie heeft de minister Philippe Muyters, bevoegd voor wetenschap en innovatie, een aantal boeken geschonken aan alle laureaten. Dit jaar waren dit

  • Biologie: Biografie Monod-Jacob-Lwoff (Michel Morange)
  • Chemie: 50 Inzichten Scheikunde (Hayley Birch)
  • Fysica: Biografie Bohr (G. Peruzzi)
  • Geografie: Biografie Galilei (E. Bellone)
  • Junior: 50 Inzichten Universum (Joanne Baker)

 

Aankondiging

Om de officiële uitnodiging te bekijken, klik hier.