Info vooraf aan de tweede ronde  

  

Wanneer:     28 februari 2024 van 14 tot 17 uur

Locatie:        de Vlaamse universiteiten (exacte locaties worden tijdig meegedeeld).

Na de eerste ronde krijgen de leraars een bericht als ze leerlingen hebben die zich plaatsten voor de tweede ronde. In de "leraarmodule" (inloggen rechtsboven op onze website met toegangscode) bevestigen zij de deelname van deze leerlingen en dit vóór 12 februari 2024.

Tot de tweede ronde worden minimaal de 300 beste deelnemers van de eerste ronde toegelaten. Zij krijgen een e-mail met felicitaties van onze meter Jacotte Brokken en peter Frank Deboosere.

Alle andere communicatie verloopt via de leerkrachten. Zij ontvangen tijdig de instructies en lichten hun deelnemers in.

De deelnemers krijgen een vragenbundel met meerkeuzevragen die telkens 4 alternatieve antwoorden hebben. Deze antwoorden noteren ze op een gepersonaliseerd antwoordformulier. Daarnaast zijn er nog 5 open vragen.

Na de tweede ronde worden de leerkrachten verwittigd per e-mail als de resultaten online staan en worden de finalisten bekendgemaakt. 

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank of om je te volle ten kunnen voorbereiden surf naar usolvit.

Tijdens de verschillende rondes wordt volgend materiaal ter beschikking gesteld: periodiek systeem en de nuttige gegevens.

Voor tips over hoe meerkeuzevragen oplossen, klik hier.

 

Activiteit

In januari en februari trachten we om de "DoeChemie" activiteit opnieuw te organiseren in samenwerking met de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) en de Vlaamse universiteiten.

Eveneens wordt nagegaan of een bedrijfsbezoek aan Janssen Belgium in Geel terug binnen de mogelijkheid ligt voor de finalisten.

      

      
Sfeerbeeld editie 2023
 
VUB
VUB
 
KU Leuven
KU Leuven

Klik op de foto om te vergroten.