Het usolv-it platform is een elektronisch oefen-, toets- en inspiratieplatform voor leerkrachten en leerlingen met een grote voorraad aan interessante oefeningen, onder andere ook van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen.

Alle vragen van de eerste rondes van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschapen zijn beschikbaar:

  • klik hier voor de Vlaamse Biologie Olympiade
  • klik hier voor de Vlaamse Chemie Olympiade (ook vragen tweede ronde beschikbaar)
  • klik hier voor de Vlaamse Fysica Olympiade
  • klik hier voor de Vlaamse Geografie Olympiade
  • weldra ook de vragen van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen

Voor meer uitleg, ga naar www.usolvit.be.

Lees ook de flyer van usolv-it door hier te klikken, belangrijk usolv-it maakt deel uit van i-learn.

 

Leerkrachten

Alle secundaire scholen kunnen gratis aansluiten zo heb je als leerkracht toegang tot alle oefeningen en kunnen er op maat gemaakte oefenreeksen worden samengesteld, voor zowel online gebruik als op papier. Dit is interessant voor lesvoorbereidingen, toetsen ... 

Leerlingen

Als leerling kun je je kennis in de biologie, chemie, fysica en/of geografie testen en je voorbereiden op de verschillende natuurwetenschapsolympiades van de derde graad. Je kunt zelf een toets samenstellen en deze online afleggen. Onmiddellijk na het indienen toont het systeem de score en kun je feedback krijgen bij elke vraag.   

Ga de uitdaging aan en test je kennis.

 

usolv-it Athena

      

Athena is een module waar je als leerling kunt oefenen met vragen uit de universitaire ijkingstoetsen, het toelatingsexamen arts & tandarts, de Vlaamse Wiskunde Olympiade en de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Ideaal als voorbereiding voor deelname aan een olympiade of om je sterker te maken voor het hoger onderwijs.

Voor wie?

Athena is voorbehouden voor alle leerlingen van de derde graad secundair onderwijs die deelnemen aan één van de genoemde olympiades, op voorwaarde dat ze leerling zijn in een school die een schoollidmaatschap voor de usolv-it-gebruikersgroep heeft. Athena is voorts ook voorbehouden voor alle deelnemers die zich inschreven voor het Toelatingsexamen arts en/of tandarts, dit op initiatief van de Vlaamse Minister van Onderwijs.

De leerlingen ontvangen een persoonlijke login/wachtwoord-combinatie.

Voor meer info klik hier.