Sfeerbeeld editie 2021
 
GO! Atheneum Tienen
GO! Atheneum Tienen

Klik op de foto om te vergroten.

   

Aantal deelgenomen scholen: 146

Aantal deelnemers: 298

Cesuur: score tweede ronde ≥ 73,33% + score eerste ronde ≥ 88%

Omwille van ex aequo's in de scores van de tweede ronde werden dit schooljaar de 17 finalisten ook geselecteerd op basis van hun score in de eerste ronde. 

De finalisten worden persoonlijk uitgenodigd voor de finale die doorgaat van 24 april 2021 (onder voorbehoud van de coronamaatregelen!). Voor meer info over de finale en de finalisten, klik hier.
 

(Klik op de grafiek om te vergroten)

  

(Klik op de grafiek om te vergroten)

  

(Klik op de grafiek om te vergroten)

Aantal deelnemers: 298
Gemiddelde score: 52,11%
Standaard afwijking: 13,12
Minimum score: 20%
Maximum score: 93,33

 

Aantal vijfdejaars: 32
Gemiddelde score: 50,57%
Standaard afwijking: 11,07
Minimum score: 25%
Maximum score: 73,33%

 

Aantal deelnemers: 266
Gemiddelde score: 52,30%
Standaard afwijking: 13,35
Minimum score: 20%
Maximum score: 93,33%

 

Vragen en oplossingen

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van vorige en deze edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank.

Tijdens de verschillende rondes wordt volgend materiaal ter beschikking gesteld: periodiek systeem en de nuttige gegevens.

 

Activiteit

Dit schooljaar kan de "DoeChemie" activiteit niet doorgaan omwille van de corona maatregelen. Normaal wordt deze activiteit georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV).
  
  

Info vooraf aan de tweede ronde

Wanneer:     24 februari 2021, starten kan tussen 13.30 en 14.30. Eens gestart is de duurtijd 2,5 uur.
Locatie:       omwille van de coronamaatregelen → ONLINE afname op school. 

De tweede ronde bestaat dit schooljaar uit 30 meerkeuzevragen en geen open vragen. Deze vragen worden online via een internet toepassing beantwoord. 
 

Deelname

De 315 beste deelnemers van de eerste ronde werden toegelaten tot de tweede ronde. De leraren kregen een bericht van wie zich plaatste en schrijven hun leerlingen in voor deze ronde via de website door in te loggen op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode. Zij bezorgen ons ook het e-mailadres van deze leerlingen zodat onze peter Frank Deboosere zijn felicitaties kan mailen.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de schoolverantwoordelijke chemie. Zij ontvangen een paar dagen voor de tweede ronde de instructies over hoe zij onder andere de URL's kunnen downloaden voor hun leerlingen. Deze URL's en de werkwijze bezorgen zij aan hun deelnemers.

Om al wat vertrouwd te geraken met de look and feel van de online toets volgen hier een paar screen shots. (Opgelet de vraag en antwoorden die worden getoond zijn niet van chemie.)

VCO tweede ronde - startscherm VCO tweede ronde - voorbeeld vraag VCO tweede ronde - eindscherm

Voor meer info (downloaden van de URL's voor de leerlingen, online afname toets ...), klik hier.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn worden de vakverantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht wordt ook aangegeven wie toegelaten wordt tot de finale.

   

Sfeerbeelden editie 2020
VUB       UGent       KU Leuven
VUB   UGent   KU Leuven

 Klik op de foto om te vergroten.