Tweede ronde Vlaamse Chemie Olympiade op 22 februari 2017 van 14 tot 17 uur.   

Resultaten informatie

De schoolverantwoordelijken kunnen vanaf 9 maart de resultaten van hun leerlingen opvragen door zich op de website aan te melden met de reeds eerder ontvangen toegangscode.

Aantal geplaatste deelnemers: 350

Effectieve deelnemers: 306

Aantal deelnemende scholen: 140

Cesuur: ≥ 140/200

Overzicht van de finalisten: klik hier om de namen te raadplegen. 

De finale gaat door op zaterdag 29 april 2017. De finalisten worden persoonlijk uitgenodigd voor deze finale (klik hier voor info) zelf.

 

(Klik op de grafiek om te vergroten)

      
Gemiddelde 83 / 200
   
Standaard afwijking     33
   
Minimum score -4 / 200
   
Maximum score 188 / 200
   
Aantal deelnemers

306

 

Vragen en antwoorden

De te kennen leerstof is opgenomen in de wedstrijdbrochure, klik hier om deze te raadplegen. Sinds de editie 2016 werd deze uitgebreid met thermochemie. Het te kennen deel kunt u raadplegen door hier te klikken.

Om de vragen met de bijhorende oplossingen te raadplegen van vorige edities, kunt u een kijkje nemen in onze Vragenbank.

Of surf naar www.usolvit.be/servlet/VCO om je ten volle voor te bereiden (vragen 2015-2016 nog niet opgenomen).

  

Deelname

De 350 beste deelnemers van de eerste ronde plaatsten zich voor de tweede ronde. De leraren kregen een bericht van wie zich plaatste en kunnen hun leerlingen inschrijven voor deze ronde via de website en dit vóór 6 februari 2017. De mogelijke locaties van deelname waren UAntwerpen, VUB, UGent, UHasselt, KU Leuven en KU Leuven Kulak.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verliep via hun schoolverantwoordelijke chemie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorging werden in de eerste helft van februari naar hen verstuurd per e-mail.