Tweede ronde Vlaamse Chemie Olympiade op 25 februari 2015 van 14 tot 17 uur.

Resultaten informatie

De schoolverantwoordelijken kunnen vanaf 13 maart 2015 de resultaten van hun leerlingen opvragen door zich op de website aan te melden met de reeds eerder ontvangen toegangscode. In hun overzicht wordt aangeduid wie toegelaten wordt tot de finale.

Aantal geplaatste deelnemers: 378

Effectieve deelnemers: 323 

Aantal deelnemende scholen: 145

Cesuur: ≥ 132/200

Overzicht finalisten: klik hier om de namen te raadplegen.

De finale gaat door op zaterdag 25 april 2015 aan de VUB. De finalisten worden persoonlijk uitgenodigd voor de stagedagen ter voorbereiding van deze finale en de finale zelf. De stage gaat door aan de UGent van maandag 13 tot donderdag 16 april 2015. Voor bijkomende informatie en de andere stagedagen, klik hier.

(Klik op de grafiek om te vergroten) 

      
Gemiddelde score (op 200 punten)      83,30
   
Standaard afwijking     26,31
   
Minimum score 18
   
Maximum score 173
   
Aantal deelnemers 323

  

Vragen en antwoorden

In onze Vragenbank vindt u de vragenbundels en de bijhorende antwoorden van deze en vorige edities terug.

 

Deelname

In totaal behaalden 379 leerlingen de cesuur van 69%. Hun leraren bevestigen hun deelname aan de tweede ronde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit vóór 13 februari 2015.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via hun schoolverantwoordelijke chemie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden half februari naar hen verstuurd per e-mail.

De schoolverantwoordelijken chemie kunnen door aan te melden op deze website onder de knop "Inloggen" (op de home page) zien wie zich plaatste en wat de individuele scores zijn van hun leerlingen. (Graag een seintje wanneer de locatie niet correct is.)

 

Locaties

Klik hier om de verschillende locaties te raadplegen.