Tweede ronde Vlaamse Chemie Olympiade op 26 februari 2014 van 14 tot 16.30 uur.

Resultaten informatie

De schoolverantwoordelijken kunnen vanaf 13 maart 2014 de resultaten van hun leerlingen opvragen door zich op de website aan te melden met de reeds eerder ontvangen toegangscode. In hun overzicht wordt aangeduid wie toegelaten wordt tot de finale.

Aantal geplaatste deelnemers: 370

Effectieve deelnemers: 332 

Aantal deelnemende scholen: 135

Cesuur: 62% (of score ≥ 123,5/200) voor de effectieve finalisten. Er werden 3 reserve finalisten aangeduid. Zij kunnen enkel meedoen aan de finale als één van de finalisten beslist om niet deel te nemen. Zij komen aan de beurt volgens hun score.

Overzicht finalisten: klik hier om de namen te raadplegen.

De finale gaat door op zaterdag 26 april 2014. De finalisten worden persoonlijk uitgenodigd voor de stagedagen ter voorbereiding van deze finale en de finale zelf. De stage gaat door aan de UGent van maandag 14 tot donderdag 17 april 2014. Voor bijkomende informatie en de andere stagedagen, klik hier.

(Klik op de grafiek om te vergroten)

      
Gemiddelde score (op 200 punten)      81,79
   
Standaard afwijking     26,27
   
Minimum score 4
   
Maximum score 176,5
   
Aantal deelnemers 332

 

Vragen en antwoorden

In onze Vragenbank vindt u de vragenbundels en de bijhorende antwoorden van vorige edities terug.

 

Deelname

In totaal behaalden 370 leerlingen de cesuur van 75%. Hun leraren bevestigen hun deelname aan de tweede ronde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit vóór 1 februari 2014.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via hun schoolverantwoordelijke chemie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden begin februari naar hen verstuurd per e-mail.

De schoolverantwoordelijken chemie kunnen door aan te melden op deze website onder de knop "Inloggen" (op de home page) zien wie zich plaatste en wat de individuele scores zijn van hun leerlingen. (Graag een seintje wanneer de locatie niet correct is.)

 

Locaties

Klik hier om de verschillende locaties te raadplegen.