De 30ste Internationale Biologie Olympiade ging door in Szeged te Hongarije van 14 tot 21 juli 2019. Meer informatie is beschikbaar op de website van het organiserend land, klik hier. Kijk zeker naar het promo filmpje.

Naar jaarlijkse traditie bestaat het Belgische team uit de 2 beste Vlaamse finalisten en hun begeleider en de 2 beste Waalse finalisten en hun begeleider. Hopelijk mag ons team mooie resultaten behalen, want ze nemen het op tegen de wereldtop.

Miro en LeonieVoor Vlaanderen namen deze zomer Leonie De Vrieze (Guldensporencollege Kaai Kortrijk) en Miro Cnops (Freinetatheneum De Wingerd Gent) deel. Zij werden begeleid door mevrouw Marleen Van Strydonck.

De openingsceremonie is achter de rug. Kijk snel op photos.ibo2019.org/day1/ of op youtube.

Ondertussen weten we de uitslagen. Miro Cnops behaalde een eervolle vermelding. Leonie De Vrieze en de 2 Waalse deelnemers vielen net buiten de grens maar behaalden ook zeer mooie resultaten.

Dikke proficiat aan het ganse team. Frank Deboosere tweette eveneens zijn felicitaties.

  

Openingsceremonie   Begeleiders   Uitstap   Praktische proeven   Praktische proeven   Slotceremonie

Voor meer foto's, klik hier en om video's te kijken, klik hier.

 

Ervaring 2018

In de zomer van 2018 namen 261 jongeren uit de ganse wereld het tegen elkaar op in Teheran te Iran. Ons team behaalde mooie resultaten. De 2 Waalse jongeren (Zelda en Lucas op de foto) ontvingen beide een certificaat van verdiensten. Bekijk hieronder de video van Wout en Pieter die hun wedervaren vertellen van hun avontuur of klik hier voor meer info.