Info vooraf aan de tweede ronde

 

Wanneer:     6 maart 2024 van 15 tot 17 uur

Locatie:        UGent, UHasselt en KU Leuven (exacte locaties worden tijdig meegedeeld)
  

Na de eerste ronde krijgen de leraars een bericht als ze leerlingen hebben die zich plaatsten voor de tweede ronde. In de "leraarmodule" (inloggen rechtsboven op onze website met toegangscode) bevestigen zij de deelname van deze leerlingen en dit  vóór 22 februari 2024.

Tot de tweede ronde worden minimaal de 200 beste deelnemers van de eerste ronde toegelaten. Zij krijgen een e-mail met felicitaties van onze meter Jacotte Brokken en peter Frank Deboosere.

Alle andere communicatie verloopt via de leerkrachten. Zij ontvangen tijdig de instructies en lichten hun deelnemers in.

De deelnemers krijgen een vragenbundel met meerkeuzevragen die telkens 4 alternatieve antwoorden hebben. Hun antwoorden duiden ze aan op een gepersonaliseerd antwoordformulier.

Na de tweede ronde worden de leerkrachten verwittigd per e-mail als de resultaten online staan en worden de finalisten bekendgemaakt. 

Voor meer algemene informatie over de tweede ronde, klik hier.

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

De wedstrijdvragen van de tweede rondes worden niet vrijgegeven.

Voor tips over hoe meerkeuzevragen oplossen, klik hier.

   

Activiteit

Tijdens de paasvakantie worden er een aantal rondleidingen "Achter de schermen van het Museum voor Natuurwetenschappen" te Brussel georganiseerd. De bezoeken gebeuren in groepen van 12 leerlingen. De deelnemers aan de tweede ronde en hun leerkrachten ontvangen een e-mail met de momenten van de rondleidingen. Inschrijven is noodzakelijk.