De 26ste Internationale Biologie Olympiade gaat door van 12 tot 19 juli 2015. Het gastland was dit jaar Denemarken. De 239 deelnemers van de 62 landen gingen een week vol uitdagingen tegemoet in Aarhus. Op de site van IBO 2015, vind je nog bijkomende informatie.

 

Het Belgisch team was samengesteld uit de 2 beste finalisten van de Vlaamse Biologie Olympiade, namelijk Brendan Saux en Arne Devriese, en de Franstalige Florence Labye en Caroline Leclercq. Samen namen zij het op tegen de besten van de wereld. Zij stonden hun man/vrouw en behaalden mooie resultaten.

Brendan Saux behaalde een bronzen medaille. Arne Devriese haalde net geen eervolle vermelding.

Van harte proficiat aan onze Belgische deelnemers met de prachtige resultaten.

Eveneens proficiat aan hun begeleiders en allen die in het schooljaar 2013-2014 meewerkten om dit mogelijk te maken.

 

 

De Vlaamse deelnemers worden door VBO uitgeroepen tot ambassadeurs van IBO 2015. Zij maakten voor deze gelegenheid een video.

  

Door de organisatie van IBO 2015 werden interviews met de deelnemers afgenomen. In de volgende video is de eerste die wordt geïnterviewd onze Arne Devriese.

 
Voor het reisverslag Brendan Saux klik hier en voor dat van de begeleiders, klik hier.

 

Overzicht van de practica van de IBO sinds 1995 tot 2014. Dit geeft eveneens een beeld van de practica proeven waaraan de finalisten zich mogen verwachten tijdens de finale van de Vlaamse Biologie Olympiade.