De 18de Internationale Geografie Olympiade wordt dit schooljaar georganiseerd door Frankrijk. Zij beslisten omwille van de onzekerheden betreffende corona dat zij de iGeo online organiseren.

  • de openingsceremonie en de eerste test gaan door op 12 juli 2022
  • de laatste test wordt afgenomen op 15 juli 2022
  • de slotceremonie wordt gehouden op 18 juli 2022

Meer informatie vind je terug op igeoparis2022.org en op www.geoolympiad.org/fass/geoolympiad.

Het Belgische team bestaat uit de 4 beste Vlaamse finalisten. De deelnemers zijn Thomas Hoogland, Daan Vanhellemont, Milo De Bock en Siegmund Bruyland. Zij worden begeleid door 2 mentors.

Het comité van de Vlaamse Geografie Olympiade werkte samen met Nederland een alternatief uit om de toetsen en proeven toch af te wisselen met een aantal leuke activiteiten. Dit bracht dan toch een beetje het gevoel van een iGeo, die doorging in Utrecht.

Wij zijn bijzonder trots op hun mooie prestaties. Thomas Hoogland behaalde zelfs een bronzen medaille. Iedereen dikke proficiat !

Ook een woordje van dank aan allen die deze iGeo in Nederland mogelijk maakte en aan Nederland voor de organisatie en de gastvrijheid.
 
  Hoe het hen verging zie je door hier te klikken in een YouTube filmpje.

 

iGeo 2022 Online openingscerenomie
 
iGeo 2022 Team België en Nederland
 
iGeo 2022 Tijdens examen
iGeo 2022 Even ontspannen
 
iGeo 2022 Even ontspannen
 
iGeo 
 2022 Execursie Rotterdam

 

Voorbije edities

De video's van de ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken

In de zomer van 2021 organiseerde Turkije wel de iGeo 2021 maar verliep deze omwille van de coronamaatregelen volledig online. In totaal waren er 180 deelnemers uit 46 landen. Voor België namen Thijs Augustinus, Rune De Clercq, Niels Laceur en Janne Peeters deel in Heverlee. Niels behaalde een bronzen medaille. Klik hier voor meer uitleg.