Info vooraf aan de eerste ronde

  

Wanneer: 8 november 2023, starten tussen 13 en 14 uur, duurtijd 2 uur.

Locatie: de school van de deelnemers

Inschrijven kan tot 25 oktober 2023.

 

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke geografie van de school. Het eerlijk verloop van deze ronde kan door de jury worden gecontroleerd door een onaangekondigd bezoek. Ook worden de scores nauwkeurig geanalyseerd. In geval dat fraude wordt vastgesteld, kan aan de school verdere deelname worden ontzegd.

De online toets wordt afgenomen op het platform van usolv-it. De schoolverantwoordelijken kunnen de deelname URL’s downloaden voor hun leerlingen downloaden in de leraarmodule van zodra deze beschikbaar (+/- één week voor eerste ronde). Op dat ogenblik ontvangen zij een e-mail met de instructies over het verloop van de eerste ronde.

De deelnemers mogen gebruik maken van de atlas: “Plantyn Algemene Wereldatlas” of “De Boeck Atlas".

Op basis van een selectiepercentage (jaarlijks bepaald door het VGO comité) worden minimum 200 deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. De vakverantwoordelijken worden per e-mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn en in het resultatenoverzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over de online afname, zoals de richtlijnen voor leraren en leerlingen, pc vereisten, wat bij netwerk problemen ...

        

Vragen en oplossingen
  • Voor de "te kennen leerstof", klik hier.
  • Om de vragen met de bijhorende oplossingen van deze en vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank.
  • Oefenen kan op het platform van usolv-it.
Voor tips over hoe meerkeuzevragen oplossen, klik hier.

    

  

Sfeerbeelden editie 2023
Broederschool Humaniora Sint-Niklaas
Broederschool Humaniora
Sint-Niklaas
 
Agnetencollege Peer
Agnetencollege
Peer
 
Prizma Campus College Ieper
Prizma Campus College
Izegem
 
OLVA Assebroek
OLVA
Assebroek
 
Sint-Albertuscollege Heverlee
Sint-Albertuscollege
Heverlee
 
Sint-Gertrudiscollege Wetteren
Sint-Gertrudiscollege
Wetteren
 
Virgo Sapiens Londerzeel
Virgo Sapiens
Londerzeel

Klik op de foto's om ze te vergroten.