Info vooraf aan de tweede ronde  

  

Wanneer:     7 februari 2024

Start:            15 uur (stipt)
Einde:           tussen 17 en 17.30 uur

Locatie:        één locatie per provincie (exacte locaties worden tijdig meegedeeld).

 

Na de eerste ronde krijgen de leraars een bericht als ze leerlingen hebben die zich plaatsten voor de tweede ronde. In de "leraarmodule" (inloggen rechtsboven op onze website met toegangscode) bevestigen zij de deelname van deze leerlingen en dit vóór 15 janauri 2024.

Tot de tweede ronde worden minimaal de 200 beste deelnemers van de eerste ronde toegelaten. Zij krijgen een e-mail met felicitaties van onze meter Jacotte Brokken en peter Frank Deboosere.

Alle andere communicatie verloopt via de leerkrachten. Zij ontvangen tijdig de instructies en lichten hun deelnemers in.

De deelnemers krijgen een vragenbundel en noteren hun antwoorden in een apart boekje. Eerst beantwoorden zij een aantal vragen zonder gebruik te maken van een atlas. Na inlevering van deze antwoorden, kunnen zij dan de andere vragen beantwoorden met atlas. Er zijn meerkeuzevragen en open vragen. 

Na de tweede ronde worden de leerkrachten verwittigd per e-mail als de resultaten online staan en worden de finalisten bekendgemaakt.

Voor meer algemene informatie over de tweede ronde, klik hier.

   

Vragen en oplossingen
  • Klik hier voor de te kennen leerstof.
  • De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven, maar in 2014 gebeurde dit wel. Klik hier om deze te bekijken.
Voor tips over hoe meerkeuzevragen oplossen, klik hier.

   

Activiteit

Voor de leerlingen die zich plaatsen voor de tweede ronde trachten we opnieuw volgende activiteiten aan te bieden:

  • een gratis bezoek aan het Museum Natuurwetenschappen te Brussel met een rondleiding "Bezoek achter de schermen". De bezoeken gebeuren in groepen van 12 leerlingen en vinden plaats tijdens de paasvakantie.
  • een VIP-bezoek aan het Planetarium te Brussel op een woensdag om 17 uur in april (max. 170 deelnemers).

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. De betrokken leerkrachten en deelnemers ontvangen tijdig de instructies.