Tweede ronde Vlaamse Geografie Olympiade op 4 februari 2015 van 15 tot 17.30 uur.

Resultaten informatie

De schoolverantwoordelijken kunnen vanaf 27 februari 2015 de resultaten van hun leerlingen opvragen door zich op de website aan te melden met de reeds eerder ontvangen toegangscode.

Aantal geplaatste deelnemers: 279

Effectieve deelnemers: 218 

Aantal deelnemende scholen: 93

De 20 finalisten werden geselecteerd volgens punt 11 uit het wedstrijdreglement, namelijk "de 15 best geklasseerde leerlingen worden uitgenodigd voor de finale, aangevuld tot een minimum van 2 deelnemers per provincie en de beste TSO-deelnemer. De leerlingen tellen in de rangschikking mee in de provincie waar hun school gelegen is". 

Overzicht finalisten: klik hier om de namen te raadplegen.

De finale start op vrijdag 24 april 2015 en loopt tot zondagnamiddag 26 april 2015. Voor bijkomende informatie, klik hier.

(Klik op de grafiek om te vergroten)

      
Gemiddelde score 56.46%
   
Standaard afwijking     8.62
   
Minimum score 29.5%
   
Maximum score 81%
   
Aantal deelnemers 218

 

Vragen en Oplossingen

Vanaf het schooljaar 2014-2015 worden de vragen en bijhorende antwoorden niet vrijgegeven van de tweede ronde. Wel kunt u deze van editie 2014 raadplegen om een idee te vormen van de inhoud. Neem hiervoor een kijkje in de Vragenbank.

  

Deelname

In totaal behaalden 279 leerlingen de cesuur van 60%. Hun leraren bevestigen hun deelname aan de tweede ronde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit vóór 19 januari 2015.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via hun schoolverantwoordelijke aardrijkskunde. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden eind januari naar hen verstuurd per e-mail.

De schoolverantwoordelijken aardrijkskunde kunnen door aan te melden op deze website onder de knop "Inloggen" (op de home-page) zien wie zich plaatste en wat de individuele scores zijn van hun leerlingen. (Graag een seintje wanneer de locatie niet correct is.)

  

Locaties

Klik hier om de verschillende locaties te raadplegen.