De 52ste Internationale Fysica Olympiade wordt dit schooljaar niet langer door Wit-Rusland georganiseerd maar door Zwitserland en zal online doorgaan van 10 tot 17 juli 2022. Van zodra er meer informatie is, wordt die geplaatst op www.ipho2022.com.

Een aantal Europese landen, waaronder Blegië, hebben na overleg afgesproken om hun teams naar Denemarken te laten afreizen. Zo kan ons team toch nog een beetje de sfeer van een internationale olympiade opsnuiven. De afspraak is Aalborg, hoofdstad van de regio Noord-Jutland.

Het Belgische team bestaat uit de 3 beste Vlaamse en 2 beste Waalse finalisten. Voor Vlaanderen zullen deelnemen Michail Ognyanov, Thibault Brackenier en Alexander Remmerie. Hun begeleider is Bernadette Hendrickx.

Het opnemen tegen de wereldtop is niet eenvoudig, maar als het dan nog een super moeilijke editie wordt zijn we meer dan super trots op de 3 eervolle vermeldingen die onze deelnemers behaalden. Dikke proficiat !

Eveneens bedankt aan Bernadette Hendrickx die hen begeleidde en alles in goede banen leidde voor, tijdens en na de IPhO.

Om de online openingsceremonie te bekijken, klik hier.

Video over het wel en wee in Denemarken, klik hier om te kijken.

Sfeerfoto's:

IPhO 2022 Op weg
 
IPhO 2022 Op weg
 
IPhO 2022 Examen experiment (Alexander)
 
IPhO 2022 Examen experiment (Michael)
IPhO 2022 Michail keek ernaar en zag dat het goed was
 
IPhO 2022 Belgische delegatie
 
IPhO 2022 Deelnemers in Denemarken
 
IPhO 2022 Tijdens wandeltocht (Michail links)

  

Voorbije edities

De video's van onze ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken.

In de zomer van 2021 werd online deelgenomen aan de International Physics Olympiad. De organisatie lag in handen van Litouwen. Onze deelnemers waren Rutger Dobbelaere en Matthias Tant. Mathias otnving een eervolle vermelding voor zijn prestatie. Klik hier voor meer informatie.