Info vooraf aan de eerste ronde      

  

Wanneer:     24 januari 2024, starten tussen 13 en 14 uur, duurtijd 2,5 uur.

Locatie:        de school van de deelnemers

Inschrijven kan tot 10 januari 2024. 
  

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de verantwoordelijke fysica van de school. Het eerlijk verloop van deze ronde kan door de jury worden gecontroleerd door een onaangekondigd bezoek. Ook worden de scores nauwkeurig geanalyseerd. In geval dat fraude wordt vastgesteld, kan aan de school verdere deelname worden ontzegd.

De online toets wordt afgenomen op het platform van usolv-it. De verantwoordelijken kunnen de deelname URL's of linken voor hun leerlingen downloaden in de leraarmodule van zodra deze beschikbaar zijn (+/- één week voor eerste ronde). Op dat ogenblik ontvangen zij een e-mail met de instructies over het verloop van de eerste ronde.

Op basis van een selectiepercentage (jaarlijks bepaald door het VFO comité) worden een 350-tal deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. De verantwoordelijken worden per e-mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn en in het resultatenoverzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over de online afname, zoals de richtlijnen voor leraren en leerlingen, pc vereisten, wat bij netwerk problemen ...

  

Vragen en oplossingen
  • Voor de "te kennen leerstof", klik hier.
  • Om de vragen met de bijhorende oplossingen van deze en vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank.
  • Oefenen kan op het platform van usolv-it.
Voor tips over hoe meerkeuzevragen oplossen, klik hier.

  

 

Sfeerbeelden editie 2023
Sint-Paulusinstituut Gent
2023-Sint-Paulusinstituut
Gent
 
 
RHIZO Lyceum OLV van Vlaanderen Kortrijk
RHIZO Lyceum OLV van Vlaanderen
Kortrijk
 
Sint-Paulusschool Campus College Waregem
Sint-Paulusschool Campus College
Waregem
 
Sint-Jozefsinstituut Ternat
Sint-Jozefsinstituut
Ternat
 
 
OLVI-PiusX Zele
OLVI-PiusX
Zele
 
Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie Sint-Niklaas
Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie
Sint-Niklaas
 
Heilige-Drievuldigheidscollege Leuven
Heilige-Drievuldigheidscollege
Leuven

Klik op de foto's om ze te vergroten.