Zaterdag 28 april 2018 van 10 tot 18 uur aan de UHasselt.

Van de 17 best geklasseerden van de tweede ronde namen 13 laureaten deel aan de finale. Deze ronde bestond uit drie open vragen en twee practicum proeven.

Voor de te kennen leerstof, klik hier. Indien een onderdeel van de te kennen leerstof nog niet werd gezien op het ogenblik van de olympiade, moest de deelnemer zich dit eigen maken door zelfstudie en/of met eventuele hulp van zijn/haar leerkracht.

Tijdens de finale werden er foto's genomen van de finalisten. Klik hier voor een impressie.

De finalisten werden geklasseerd volgens de behaalde punten over het geheel van de wedstrijd. Op de proclamatie werd de eindrangschikking bekendgemaakt en ontvingen de finalisten een diploma en prijzen. Klik hier voor informatie over de proclamatie. Eveneens werd aangekondigd wie de twee deelnemers zijn aan de Internationale Fysica Olympiade (IPhO) te Portugal.

 

Voorbereiding op de finale

Om de finalisten voor te bereiden op de finale organiseerde het comité van de Vlaamse Fysica Olympiade stagedagen op zaterdagen in maart en april 2018. De deelname aan deze stage was gratis. Enkel de verplaatsingsonkosten naar en van waren ten laatste van de deelnemers.

 

Overzicht data stages

De stages starten om 10 uur en eindigden omstreeks 17 uur.

10 maart       Rotatie - Experimenten     KU Leuven     Campus Arenberg III, Celestijnenlaan 200, 3001 Heverlee, Gebouw C - Aula C (lokaal 01.17)
Klik hier voor de routebeschrijving.
             
17 maart   Kernfysica (i.s.m. SCK•CEN)   VUB   Hoofdcampus, gebouw F zesde verdiep, Pleinlaan 2, 1050 Brussel.
Plannetje wordt nog bezorgd.
             
24 maart   Wisselspanning en RLC-ketens   UAntwerpen   Campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen, Gebouw U, lokaal U223
Klik hier voor de routebeschrijving.
             
21 april   Trillingen en golven    UGent   Campus De Sterre, Krijgslaan 281, 9000 Gent. Gebouw S1.
klik hier voor de routebschrijving en klik hier voor zicht op campus (ingang campus: hoek Galglaan en Krijgslaan).
             
25 april   VIP bezoek   SCK•CEN   Boeretang 200, 2400 Mol
Ontvangst vanaf 13 uur, start 13.30 uur