De tweede ronde Vlaamse Fysica Olympiade vindt plaats op 15 februari 2017 van 15 tot 18 uur.

Resultaten informatie

De schoolverantwoordelijken kunnen vanaf 20 februari de resultaten van hun leerlingen opvragen door zich op de website aan te melden met de reeds eerder ontvangen toegangscode.

Aantal geplaatste deelnemers: 374

Effectieve deelnemers: 333

Aantal deelnemende scholen: 137

Cesuur: ≥ 77/100. Resultaat eerste ronde telde mee.

Overzicht van de finalisten: klik hier om de namen te raadplegen. 

De finale gaat door op zaterdag 29 april 2017. De finalisten worden persoonlijk uitgenodigd voor de stagedagen (klik hier voor info) ter voorbereiding van de finale en voor deze finale (klik hier voor info) zelf.

 

(Klik op de grafiek om te vergroten)

      
Gemiddelde 50/100
   
Standaard afwijking     14
   
Minimum score 17/100
   
Maximum score 94/100
   
Aantal deelnemers 333

 

Deelname

De 374 beste deelnemers van de eerste ronde plaatsten zich voor de tweede ronde. De leraren kregen een bericht van wie zich plaatste en bevestigden de deelname van hun leerlingen via de website en dit vóór 6 februari 2017. De mogelijke locaties van deelname waren UAntwerpen, VUB, UGent, UHasselt, KU Leuven en KU Leuven Kulak.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via hun schoolverantwoordelijke fysica. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden in de eerste helft van februari naar hen verstuurd per e-mail.

  

Vragen en antwoorden

De te kennen leerstof is opgenomen in de wedstrijdbrochure, klik hier om deze te raadplegen.

Het comité van de Vlaamse Fysica Olympiade stelt enkel de antwoorden van de tweede ronde ter beschikking. Deze kunt u raadplegen in de Vragenbank.