De 53ste Internationale Chemie Olympiade wordt dit schooljaar georganiseerd door Japan. Omwille van de coronapandemie hebben zij beslist om de IChO remote te organiseren. Meer info op de website www.icho2021.org.

Normaal had de IChO doorgegaan van 25 juli tot 2 augustus 2021. De datum van de remote IChO is 28 juli 2021.

Het Belgische team was samengesteld uit de 2 beste Vlaamse en Waalse finalisten. Onze Vlaamse deelnemers werden bekendgemaakt op de proclamatie van 23 mei 2021 en zijn Daan Vanhaecke en Jef Van Eester. Zij werden begeleid door de heer Hans Vanhoe.

Proficiat aan Daan en Jef en in het bijzonder aan Daan met het behalen van een bronzen medaille.

Ook proficiat aan de begeleiders en dank voor het vele werk dat een IChO met zich meebrengt.

  

 

Wat is O-Mo-Te-Na-Si?
De 5 elementen O, Mo, Te, Na en Si
vormen het Japans woord omotenasi wat gastvrijheid betekent.
Belgisch team   Tijdens het examen   Tijdens het examen

   

  

Editie 2020

In de zomer van 2020 namen 60 landen deel aan de remote IChO (Turkije). Ons team behaalde mooie resultaten. Emile Eeckhoudt ontving een eervolle vermelding. Klik hier voor meer info.

IChO 2020 Belgisch team   IChO 2020 Examen   IChO 2020 Examen   Overhandiging van de prijzen van de Vlaamse Chemie Olympiade (Anne-Sophie en Emile)   KVCV schenkt kristal aan de eerste finalist van de Vlaamse Chemie Olympiade (Emile)

 

Editie 2019

In de zomer van 2019 namen 309 jongeren uit de ganse wereld (80 landen) het tegen elkaar op in Parijs (Frankrijk). Onze 2 Vlaamse jongens slaagden allebei en hadden zeer mooie resultaten maar jammer genoeg net niet voldoende voor een eervolle vermelding of een medaille. Klik hier voor meer info.

De video's van onze ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken.