Sinds het schooljaar 2009-2010 kunnen ook leerlingen uit de tweede graad secundair onderwijs, die in hun programma aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica of natuurwetenschappen hebben, aan een olympiade meedoen. De Junior Olympiade Natuurwetenschappen of met de roepnaam JON is volledig naar maat van hun lessenpakket en niveau opgevat.

De doelstellingen van JON zijn deze van de andere olympiades natuurwetenschappen, aangevuld met het vertrouwd maken met het principe van de olympiades zodat de leerlingen worden geprikkeld om in de derde graad aan de Vlaamse Biologie Olympiade, Vlaamse Chemie Olympiade, Vlaamse Fysica Olympiade en Vlaamse Geografie Olympiade mee te doen. De vragen zijn evenwichtig verdeeld over aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. De leerlingen die zich plaatsen strijden in de tweede ronde voor één van de 5 gouden, 10 zilveren of 15 bronzen medailles. Alle deelnemers krijgen een getuigschrift en de medaillewinnaars een mooi prijzenpakket en diploma.

De inschrijvingen gebeuren elektronisch op de website van de olympiades natuurwetenschappen met de toegangscode die per e-mail wordt verstuurd. Deze code bestaat uit een gebruikersnaam en bijhorend wachtwoord.

Alle communicatie verloopt via de JON schoolverantwoordelijke(n) en per e-mail.

Neem regelmatig een kijkje onder de rubriek JON op de website om de laatste nieuwtjes als eerste te weten te komen.

Nog vragen? Neem gerust contact op met het wedstrijdsecretariaat. Hopelijk mogen wij heel wat leerlingen welkom heten bij de Junior Olympiade Natuurwetenschappen.

 

Heb je als leerkracht geen code bij aanvang van het nieuwe schooljaar ontvangen, mail dan om er eentje aan te vragen.