AANDACHT: op 30 oktober 2017 worden de inschrijvingen voor de Vlaamse Chemie Olympiade afgesloten !!

 

biologie olympiade chemie fysica geo junior
Biologie
Olympiade
 Chemie
Olympiade
 Fysica
Olympiade
 Geografie
Olympiade
 Junior
Olympiade

 

Nieuws

GEO-Olympiade: inlogcodes voor leerlingen beschikbaar in leraarmodule. Nog enkele inlogcodes beschikbaar voor nog geïnteresseerde leerlingen, neem contact op met het wedstrijdsecretariaat.

10.10.2017


Video van de organisator iGeo 2017 toegevoegd.

09.10.2017


Frank Deboosere doet een oproep voor de GEO-Olympiade, zie zijn tweet.

02.10.2017


Ook dit jaar zullen wij aanwezig zijn op het Congres voor Leraars Wetenschappen op 18 november 2017 te Brussel. We hopen de leerkrachten daar te ontmoeten aan onze stand!

28.09.2017


   De nieuwe posters zijn naar de post gebracht. Normaal komen zij bij de schooldirecties toe begin week 25/09.

21.09.2017


Inschrijvingen voor de editie 2017-2018 werden geopend. Kik hier voor de "Leraarmodule".

31.08.2017


Welkom

De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn ‘olympische’ wedstrijden in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en/of natuurwetenschappen. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor leerlingen uit richtingen waar deze vakken tot het lessenpakket behoren van zowel tweede als derde graad ASO, TSO en BSO. 

De inschrijvingen zijn geopend voor alle olympiades. Voor de GEO-Olympiade kan enkel nog worden ingeschreven na overleg met het wedstrijdsecretariaat.

  

Editie 2018

Onze peter Frank Deboosere heeft voor ons de volgende vraag: "hoe kunnen natuurwetenschappen de klimaatopwarming afremmen?". Klik hier voor de poster.
  

  Test je chemiekennis 

Leraarmodule

De leraarmodule is de plaats waar je als leraar je leerlingen kan inschrijven voor een olympiade, de resultaten kan raadplegen ...

Je kan in de leraarmodule steeds inloggen via de login module rechts bovenaan op elke pagina of door hier te klikken.

Indien je je gebruikerscode en paswoord niet meer weet, kun je dit opvragen door hier te klikken.

Gebruikersnaam en paswoord werden half september met de post naar de school opgestuurd.

 

Alle vragenlijsten maken gebruik van dezelfde figuren en worden zorgvuldig op voorhand getest om problemen op te sporen. Hierdoor weten we met 100% zekerheid dat de afbeeldingen/tekeningen/hulpmiddelen correct op de server staan. In uitzonderlijke gevallen kan het toch voorkomen dat bij een leerling niet alle afbeeldingen/hulpmiddelen worden getoond. Dit is zeker geen probleem van het formulier op zich. Mogelijke oorzaken zijn:

  • webpagina niet volledig geladen als gevolg van overbelasting van het (school)netwerk,
  • configuratie van de pc, JavaScript moet ge-enabled zijn.


Bij ontbrekende figuren (meteen te herkennen aan  het lege kader met rood kruisje) volstaat het om de pagina te refreshen. Opgelet, bij refreshen worden alle ingegeven antwoorden gewist. Controle op ontbrekende afbeeldingen dient dus best te gebeuren bij aanvang van de test. 

Een andere mogelijkheid is met de muis op de tekening gaan staan en dan klikken op de rechter muisknop. Kies "Afbeelding openen in nieuw tabblad".

Het inschakelen (enable) van JavaScript moet in de browser gebeuren. Zie hiervoor bij "Wat zijn de vereisten van de PC's?"