GEO-Olympiade opgelet → afsluiting inschrijvingen 9 oktober 2017 en eerste ronde: 25 oktober 2017

 

biologie olympiade chemie fysica geo junior
Biologie
Olympiade
 Chemie
Olympiade
 Fysica
Olympiade
 Geografie
Olympiade
 Junior
Olympiade

 

Nieuws

   De nieuwe poster is ontworpen en naar de drukker. Normaal worden ze opgestuurd rond 20/9.

01.09.2017


Inschrijvingen voor de editie 2017-2018 werden geopend. Kik hier voor de "Leraarmodule".

31.08.2017


IBO 2017: video en verslagen. Lees hier meer.

10.08.2017


iGeo 2017: mooie resultaten, brons voor Kamiar en Ilias. Jari en Lander behaalden eveneens mooie scores. Klik hier om meer te lezen.

08.08.2017


IPhO 2017: Brons en 2 eervolle vermeldingen. Klik hier voor meer info.

31.07.2017


IChO 2017: 1 bronzen medaille + deelnemers maakten een blog, klik hier voor meer info.

20.07.2017


Welkom

De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn ‘olympische’ wedstrijden in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en/of natuurwetenschappen. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor leerlingen uit richtingen waar deze vakken tot het lessenpakket behoren van zowel tweede als derde graad ASO, TSO en BSO. 

  

 

Editie 2018

Onze peter Frank Deboosere heeft voor ons de volgende vraag: "hoe kunnen natuurwetenschappen de klimaatopwarming afremmen?". Klik hier voor de poster.
  

  Test je chemiekennis 

Leraarmodule

De leraarmodule is de plaats waar je als leraar je leerlingen kan inschrijven voor een olympiade, de resultaten kan raadplegen ...

Je kan in de leraarmodule steeds inloggen via de login module rechts bovenaan op elke pagina of door hier te klikken.

Gebruikersnaam en paswoord worden naar de school opgestuurd.

 

In principe gaat er geen informatie verloren. Het systeem is zo ontworpen dat onopgemerkt om de 5 minuten de antwoorden van de deelnemers automatisch worden bewaard. Daarnaast is ook het nodige ingebouwd wanneer er problemen zouden ontstaan met internet en/of netwerk.

 

Wat te doen bij ...

  

Tijdelijk probleem

Wanneer tijdens de online afname van één van de olympiades natuurwetenschappen het netwerk even uitvalt, vormt dit geen problemen zolang de browser niet wordt afgesloten. Het systeem is zo opgebouwd dat de browser alle referenties bijhoudt die nodig zijn om te communiceren met de computers en servers van het ICTS van de KU Leuven.

Dit betekent dat wanneer de leerling gestart is met het beantwoorden van de vragen en het netwerk even uitvalt, de browser zich automatisch verbindt met de servers wanneer het netwerk opnieuw beschikbaar is. De leerlingen merken hier niets van op en verliezen geen antwoorden.

 

Volledige uitval

Net als bij tijdelijke problemen mag de browser zeker niet worden afgesloten.

Indien er geen internet meer is, maar wel nog netwerk mogelijkheden (voor de leerling op de knop "Verstuur" klikte), dan kan de leerling best een afdruk maken van zijn scherm of dit bewaren als een pfd-bestand.

Indien er ook geen netwerk meer is en/of afdrukken op een printer niet mogelijk is, dan kan het scherm nog steeds worden bewaard onder de vorm van een pdf-bestand.

Dit bewaren verloopt op dezelfde manier als gewoon afdrukken op een printer. Je klikt op afdrukken en verandert de printer in "Adobe pdf" of "Microsoft xps Document Writer". De pc zal je vragen waar hij het bestand mag opslaan. Kies een locatie op de harde schijf van de pc. 

Een laatste optie is: pen en papier. De leerling noteert zijn inlogcode, vraagnummers en de bijhorende antwoorden. 

 

Contacteer het wedstrijdsecretariaat

Bij volledige uitval wordt aangeraden om het wedstrijdsecretariaat te contacteren om na te gaan welke stappen het best worden ondernomen om de toets toch verder af te leggen.

Het wedstrijdsecretariaat biedt op de dag van de eerste ronde permanentie. De verantwoordelijken ontvangen dit nummer per e-mail.