Aandacht
De winnaars van een gouden en zilveren medaille kwalificeren zich voor de Vlaamse selectieproef voor de European Union Science Olympiad of EUSO (meer info: www.euso.be).

   

Info vooraf aan de tweede ronde
  

Wanneer:     woensdag 10 maart van 14 tot 16 uur

Locatie:        wordt later medegedeeld

Tijdens de tweede ronde krijgen de leerlingen 10 meerkeuzevragen per vakgebied en die geordend zijn per vakgebied.

Voor het onderdeel aardrijkskunde mag één van volgende atlassen worden gebruikt: 

  • Plantyn Algemene Wereldatlas
  • De Boeck Atlas

Voor meer info over deze ronde, klik hier.

   

Deelname

De +/- 200 beste deelnemers van de eerste ronde worden toegelaten tot de tweede ronde. De JON schoolverantwoordelijken krijgen kort na de eerste ronde bericht of zij leerlingen hebben die doorgaan naar de tweede ronde. Wanneer zij leerlingen hebben die zich plaatsten, loggen zij in op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode en brengen volgende zaken in orde:

  1. Ingave e-mailadres van zijn/haar leerling(en). Zo kan onze peter Frank Deboosere hen feliciteren + kan de deelnemer zijn inlogcode ontvangen voor het online systeem
  2. Vóór 28 april 2020 aanduiden of een leerling al dan niet zal deelnemen.  

De JON schoolverantwoordelijken ontvangen tijdig alle details zodat ze dit kunnen doorgeven aan hun deelnemers.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn worden de JON schoolverantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht wordt ook aangegeven wie een medaille behaalde. Welke medaille dit is wordt pas op de proclamatie bekend gemaakt.

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven. 

  

Activiteit

Er wordt nagegaan welke activiteit we kunnen organiseren voor onze deelnemers. In 2019 konden zij en hun begeleiders na de toets een bezoek brengen aan het Museum voor Dierkunde van de KU Leuven. Klik hier voor meer info.

  

Sfeerbeelden

Voor sfeerbeelden van de tweede ronde 2019, klik hier.

In 2020 werd de 2de ronde eveneens online georganiseerd omwille van de coronamaatregelen. Sfeerbeeld van in het College te Torhout.