Info vooraf aan de tweede ronde

Wanneer:     zaterdag 25 april 2020 van 13.30 tot 15.30 uur

Locatie:        gebouw van het Museum voor Dierkunde van de KU Leuven (klik hier voor de exacte locatie en wegbeschrijving).

 

Tijdens de tweede ronde krijgen de leerlingen 10 meerkeuzevragen per vakgebied en die geordend zijn per vakgebied.

Voor de vragen van aardrijkskunde mogen zij één van volgende atlassen gebruiken: “Plantyn Algemene Wereldatlas” of “De Boeck Atlas”. Deze atlas en een geodriehoek moeten zij meebrengen.

De organisatie stelt een eenvoudige rekenmachine ter beschikking.  

Voor meer info over deze ronde, klik hier.

Voor sfeerbeelden van de tweede ronde, klik hier.

   

Deelname

De  201 beste deelnemers van de eerste ronde worden toegelaten tot de tweede ronde. De JON schoolverantwoordelijken krijgen kort na de eerste ronde bericht of zij leerlingen hebben die doorgaan naar de tweede ronde. Wanneer zij leerlingen hebben die zich plaatsten, loggen zij in op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode en brengen volgende zaken in orde:

  1. Ingave e-mailadres van zijn/haar leerling(en). Zo kan onze peter Frank Deboosere hen feliciteren.
  2. Vóór 4 april 2020 aanduiden of een leerling al dan niet zal deelnemen.  

De JON schoolverantwoordelijken worden tijdig op de hoogte gebracht van het uur en de locatie per e-mail. Zij geven dit door aan hun deelnemers.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn worden de JON schoolverantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht wordt ook aangegeven wie een medaille behaalde. Welke medaille dit is wordt pas op de proclamatie bekend gemaakt.

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven. 

 

Aandacht

De winnaars van een gouden en zilveren medaille kwalificeren zich voor de Vlaamse selectieproef voor de European Union Science Olympiad of EUSO (meer info: www.euso.be).