Info vooraf aan de tweede ronde

Wanneer:     16 februari 2022 van 15 tot 17 uur.
Locatie:        UAntwerpen, Howest Brugge, UGent, UHasselt en KU Leuven (exacte locaties worden later medegedeeld)

De tweede ronde bestaat uit een aantal vragen die zonder atlas worden opgelost en een deel waarvoor de atlas mag worden gebruikt. Bij elke vraag wordt vermeld op hoeveel punten ze staat.

De leerlingen mogen gebruik van:

  • 1 van beide atlassen: “Plantyn Algemene Wereldatlas” of “De Boeck Atlas”
  • een eenvoudige rekenmachine

  

Deelname

De +/- 250 beste deelnemers van de eerste ronde worden toegelaten tot de tweede ronde. De leraren ontvangen een bericht van wie zich plaatste en schrijven hun leerlingen in voor deze ronde via de website door in te loggen op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode.

Volgende zaken moeten worden in orde gebracht:

  1. Ingave e-mailadres van zijn/haar leerling(en). Zo kan onze peter Frank Deboosere hen feliciteren.
  2. Verifiëren of de aangeduide locatie waar de leerling zal deelnemen correct is → locatie kan na afsluiting inschrijvingen tweede ronde niet meer worden gewijzigd.
  3. Vóór 1 februari 2022 aanduiden of een leerling al dan niet zal deelnemen.  

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de schoolverantwoordelijke geografie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden tijdig verstuurd naar hen per e-mail. Zij bezorgen dit aan hun leerlingen.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn, worden de vakverantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht zal worden aangegeven wie toegelaten wordt tot de finale.

 

Activiteiten

Indien de coronapandemie geen maatregelen oplegt, organiseren wij de voor de leerlingen die zich plaatsten voor de tweede ronde volgende twee activiteiten te organiseren:

  • Een VIP-bezoek Planetarium te Brussel op woensdag 20 april 2022 om 17 uur (max. 170 deelnemers indien geen coronamaatregelen)
  • Een rondleiding "Achter de schermen" van het Museum Natuurwetenschappen te Brussel

De leerkrachten worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht, want de deelnemers moeten inschrijven.

 

Vragen en antwoorden

Klik hier voor de te kennen leerstof.

De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven, maar in 2014 werd dit wel gedaan. Klik hier om deze te bekijken.