Info vooraf aan de eerste ronde

Wanneer:     10 november 2021, start stipt om 13 uur en eindigt exact om 15 uur (geen uitzonderingen mogelijk).
Locatie:        de school van de deelnemers

Inschrijven kan tot 18 oktober 2021.
 

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke geografie van de school. Het eerlijk verloop van deze ronde kan door de jury worden gecontroleerd door een onaangekondigd bezoek. Ook worden de scores nauwkeurig geanalyseerd. In geval dat fraude wordt vastgesteld, kan aan de school verdere deelname worden ontzegd.

De online toets wordt afgenomen op het platform van usolv-it. De schoolverantwoordelijken kunnen de URL’s downloaden in de leraarmodule van zodra deze beschikbaar (+/- één week voor eerste ronde). Op dat ogenblik ontvangen zij een e-mail met de instructies over het verloop van de eerste ronde.

Op basis van een selectiepercentage (jaarlijks bepaald door het VGO comité) worden minimum 200 deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. De vakverantwoordelijken worden per e-mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn en in het resultatenoverzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over de online afname, zoals de richtlijnen voor leraren en leerlingen, pc vereisten, wat bij netwerk problemen ...

   

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van de vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank of surf naar het platform van usolv-it.

  

Sfeerbeelden editie 2021
Sint-Lodewijkscollege Lokeren
Sint-Lodewijkscollege
Lokeren
 
viio Tongeren
viio
Tongeren
 
Sint-Gertrudiscollege Wetteren
Sint-Gertrudiscollege
Wetteren
 
Sint-Godelieve-Instituut Sint-Martens-Lennik/
Sint-Godelieve-Instituut
Sint-Martens-Lennik

Klik op de foto's om ze te vergroten.