De 18de Internationale Geografie Olympiade wordt dit schooljaar georganiseerd door Frankrijk in Parijs in de maand juli 2022. Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar, maar op www.igeo2021.org en op www.geoolympiad.org/fass/geoolympiad kun je al een idee krijgen hoe de iGeo verloopt.

Het Belgische team bestaat uit de 4 beste Vlaamse finalisten. Onze Vlaamse deelnemers worden bekendgemaakt op de proclamatie van 22 mei 2022 en worden begeleid door2 mentors.

Hopelijk mag ons team mooie resultaten behalen, want ze nemen het op tegen de wereldtop.

 

Editie 2021

In de zomer van 2021 organiseerde Turkije wel de iGeo 2021 maar verliep deze omwille van de coronamaatregelen volledig online. In totaal waren er 180 deelnemers uit 46 landen. Voor België namen Thijs Augustinus, Rune De Clercq, Niels Laceur en Janne Peeters deel in Heverlee. Niels behaalde een bronzen medaille. Klik hier voor meer uitleg.  

 

Editie 2020

Omwille van de coronamaatregelen organiseerde Turkije iGeo 2020 niet. Er werd in plaats deelgenomen aan de online European Geography Olympiad of EGeo. Stijn Beckers behaalde een zilveren medaille en Raphael Lopes Cardoso en Elias Vissers behaalden beide een bronzen medaille. Voor meer uitleg, klik hier.

EGeo team    EGeo team    EGeo team

   

Editie 2019

In totaal namen 166 jongeren uit de ganse wereld (43 landen) het tegen elkaar op in Hongkong. Een typhoonalarm van 8 doorstaan, veldwerk niet in het nat maar in het kletsnat, protesten en betogingen ... dit waren naast de theoretische en praktische proeven en de poster presentatie de ingrediënten van de iGeo 2019. Het team behaalde de 2de prijs bij de posterpresentatie en twee bronzen medaille. Klik hier voor meer info, want er verschenen verschillende krantenartikels.

De video's van de ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken

Polo's team       Groepsfoto tijdens uitzwaaien op Zaventem       Collage iGeo 2019