Info vooraf aan de eerste ronde
 

Wanneer:     28 oktober 2020, start stipt om 13 uur en eindigt exact om 15 uur (geen uitzonderingen mogelijk).

Locatie:        de school van de deelnemers

Inschrijven kan tot 12 oktober 2020.
  

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke geografie van de school. Het eerlijk verloop van deze ronde kan door de jury worden gecontroleerd door een onaangekondigd bezoek. Ook worden de scores nauwkeurig geanalyseerd. In geval dat fraude wordt vastgesteld, kan aan de school verdere deelname worden ontzegd.

De online toets wordt afgenomen op de website olympiade.cc.kuleuven.be. Het openingsscherm kan van een andere olympiade zijn, maar wordt een aantal dagen voor de eerste ronde geactiveerd. Ongeveer gelijktijdig worden de inlogcodes voor de deelnemers en een aantal reservecodes per school opgeladen in de leraarmodule. De vakverantwoordelijke ontvangt op dat moment een e-mail met de instructies over het verloop.

Op basis van een selectiepercentage (jaarlijks bepaald door het VGO comité) worden een 300-tal deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. De vakverantwoordelijken worden per e-mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn en in het resultatenoverzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over de online afname, zoals de richtlijnen voor leraren en leerlingen, pc vereisten, wat bij netwerk problemen ...

 

Vragen en oplossingen
  • Om de vragen met de bijhorende oplossingen van deze editie en de vorige te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank
  • Klik hier voor de te kennen leerstof.
  • Voorbereiden kan ook op www.usolvit.be.

  

 Sfeerbeelden editie 2020
Sint-Gertrudiscollege Wetteren
Sint-Gertrudiscollege
Wetteren
 
Erasmus De Pinte
Erasmus
De Pinte
 
Prizma Izegem
Prizma
Izegem
 
VIA Tienen/
VIA
Tienen

Klik op de foto's om ze te vergroten.