Wanneer:     zaterdagmorgen 27 april tot zondagavond 28 april 2019

Locatie:        provincie Antwerpen: De Hoge Rielen, Kasterlee

  

De 17 best geklasseerde leerlingen en de beste TSO-deelnemer van de tweede ronde worden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale. Deze bestaat uit een schriftelijke proef en praktische oefeningen (terreinwerk) en is gedeeltelijk in het Engels met oog op de internationale olympiade. Omwille van het meerdaags karakter van de finale is dit met overnachtingen (gratis). Voor de te kennen leerstof, klik hier. (De vragen van de finales worden niet vrijgegeven.)

Het finaleweekend is gratis, enkel de verplaatsingsonkosten naar en van zijn ten laatste van de deelnemers.

Klik hier om te namen te raadplegen van de finalisten.

Tijdens de finale worden er foto's genomen. Deze worden gebruikt om een kort overzicht te geven op de proclamatie en onze website. Klik hier voor een impressie van de finale editie 2018.

Na de finale worden de finalisten geklasseerd volgens de behaalde punten over het geheel van de wedstrijd. Op de proclamatie wordt de eindrangschikking bekendgemaakt en wie de vier deelnemers zijn aan de Internationale Geografie Olympiade in Hongkong. Alle 18 finalisten (ook zij die niet deelnamen), krijgen een prijzenpakket. Klik hier voor informatie over de proclamatie.

  

Finale 2018