De 52ste Internationale Fysica Olympiade wordt dit schooljaar georganiseerd door Wit-Rusland in Minsk in de maand juli 2022. Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar, maar op www.ipho-new.org kun je al een idee krijgen hoe de IPhO verloopt.

Het Belgische team bestaat uit de 3 beste Vlaamse en 2 beste Waalse finalisten. Onze Vlaamse deelnemers worden bekendgemaakt op de proclamatie van 22 mei 2022 en worden begeleid door de heer Geert Verschoren.

Hopelijk mag ons team mooie resultaten behalen, want ze nemen het op tegen de wereldtop.

 

Editie 2021

De corona pandemie was nog niet achter de rug, maar Litouwen besloot dan toch om de IPhO 2021 online te organiseren in de zomer van 2021. Rutger Dobbelaere en Matthias Tant namen deel en behaalden mooie resultaten. Matthias ontving zelfs een eervolle vermelding. Klik hiervoor meer info.

  

Editie 2020

In de zomer van 2020 werd deelgenomen aan de European Physics Olympiad, want de IPhO 2020 werd door Litouwen afgelast. Pieter Van Steenweghen en Arn De Moor behaalden beide een zilveren medaille. Klik hier voor meer info.

  

Editie 2019

In de zomer van 2019 namen 364 jongeren uit de ganse wereld (78 landen) het tegen elkaar op in Tel Aviv (Israël). Het bleek een aartsmoeilijke editie. De medaille grenzen lagen dit jaar extreem laag. Voor een gouden medaille moest je minimum 27,2/50 behalen. Dit maakt dan de eervolle vermelding van Ward Bruyndonckx eens zo heuglijk. Klik hier voor meer info.

De video's van onze ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken.