De 52ste Internationale Fysica Olympiade wordt dit schooljaar niet langer door Wit-Rusland georganiseerd maar door Zwitserland en zal online doorgaan van 10 tot 17 juli 2022. Van zodra er meer informatie is, wordt die geplaatst op www.ipho2022.com.

Er wordt getracht om het Belgisch samen te brengen met nog een aantal andere Europese landen in Denemarken. Indien hier meer over bekend is, wordt dit op onze website geplaatst.

Het Belgische team bestaat uit de 3 beste Vlaamse en 2 beste Waalse finalisten. Voor Vlaanderen zullen deelnemen Michail Ognyanov, Thibault Brackenier en Alexander Remmerie. Hun begeleider is Bernadette Hendrickx.

Hopelijk mag ons team mooie resultaten behalen, want ze nemen het op tegen de wereldtop.

 

Editie 2021

De corona pandemie was nog niet achter de rug, maar Litouwen besloot dan toch om de IPhO 2021 online te organiseren in de zomer van 2021. Rutger Dobbelaere en Matthias Tant namen deel en behaalden mooie resultaten. Matthias ontving zelfs een eervolle vermelding. Klik hier voor meer info.

  

Editie 2020

In de zomer van 2020 werd deelgenomen aan de European Physics Olympiad, want de IPhO 2020 werd door Litouwen afgelast. Pieter Van Steenweghen en Arn De Moor behaalden beide een zilveren medaille. Klik hier voor meer info.

  

Editie 2019

In de zomer van 2019 namen 364 jongeren uit de ganse wereld (78 landen) het tegen elkaar op in Tel Aviv (Israël). Het bleek een aartsmoeilijke editie. De medaille grenzen lagen dit jaar extreem laag. Voor een gouden medaille moest je minimum 27,2/50 behalen. Dit maakt dan de eervolle vermelding van Ward Bruyndonckx eens zo heuglijk. Klik hier voor meer info.

De video's van onze ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken.