Wanneer:     zaterdag 27 april 2019 van 10 tot 18 uur.

Locatie:        VUB (exacte locatie wordt later medegedeeld).

 

De 17 best geklasseerden van de tweede ronde worden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale. Deze bestaat uit een schriftelijke proef en een experimenteel gedeelte. Voor de te kennen leerstof, klik hier. (De vragen van de finales worden niet vrijgegeven.)

Om zich voor te bereiden worden een aantal stagedagen op zaterdagen (februari, maart en april) ingericht. Deze gaan door aan de Vlaamse universiteiten en zijn gratis. Enkel de verplaatsingsonkosten naar en van zijn ten laatste van de deelnemers. De finalisten krijgen een persoonlijke uitnodiging voor deze stagedagen.

Klik hier om te namen te raadplegen van de finalisten.

Tijdens de stagedagen en finale worden er foto's genomen. Deze worden gebruikt om een kort overzicht te geven op de proclamatie en onze website.  Klik hier voor een impressie van de finale.

Na de finale worden de finalisten geklasseerd volgens de behaalde punten over het geheel van de wedstrijd. Op de proclamatie wordt de eindrangschikking bekendgemaakt en wie de twee deelnemers zijn aan de Internationale Fysica Olympiade in Israël. Alle 17 finalisten (ook zij die niet deelnamen) krijgen een prijzenpakket. Klik hier voor informatie over de proclamatie.

 

Overzicht data stages

De stages starten om 10 uur en eindigden omstreeks 17 uur. Onderstaande data zijn onder voorbehoud en de exacte locaties worden later medegedeeld.
  

23 februari       Rotatie - Experimenten & verdeling van de boeken voor stage en finale     KU Leuven      
             
2 maart   Trillingen en golven & Fysische optica    VERPLAATST naar 20 april   UGent    
             
16 maart   Kern- en deeltjesfysica (i.s.m. SCK•CEN)   KU Leuven campus Brugge    
             
23 maart   Wisselspanning en RLC-ketens    UAntwerpen    
             
30 maart   Thermodynamica   UHasselt    
             
20 april   Trillingen en golven & Fysische optica   UGent    
             
8 mei   VIP bezoek   SCK•CEN Mol    

 

Finale 2018 - practica