Wanneer:     1 maart 2023 van 14 tot 17 uur

Locatie:        de Vlaamse universiteiten (exacte locaties worden later meegedeeld)

De tweede ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden en open vragen.

De leraren krijgen een bericht van wie zich plaatste. Zij duiden aan in de "leraarmodule" (inloggen rechtsboden op onze website met toegangscode) of hun leerlingen al dan niet deelnemen aan deze tweede ronde en dit vóór 6 februari 2023.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de verantwoordelijke chemie. Zij ontvangen tijdig de instructies.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn worden de verantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht wordt ook aangegeven wie toegelaten wordt tot de finale. 

Voor meer algemene informatie over de tweede ronde, klik hier.

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank of om je te volle ten kunnen voorbereiden surf naar usolvit.

Tijdens de verschillende rondes wordt volgend materiaal ter beschikking gesteld: periodiek systeem en de nuttige gegevens.

 

Activiteit

Wanneer corona geen roet in het eten gooit, gooit er terug de "DoeChemie" activiteit door in samenwerking met het Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) en de Vlaamse universiteiten.

    

Sfeerbeeld editie 2021
 
GO! Atheneum Tienen
GO! Atheneum Tienen

Klik op de foto om te vergroten.