Wanneer:     16 november 2022, starten tussen 13 en 14 uur, duurtijd 2 uur.

Locatie:        de school van de deelnemers

Inschrijven kan tot 31 oktober 2022. 
  

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de verantwoordelijke chemie van de school. Het eerlijk verloop van deze ronde kan door de jury worden gecontroleerd door een onaangekondigd bezoek. Ook worden de scores nauwkeurig geanalyseerd. In geval dat fraude wordt vastgesteld, kan aan de school verdere deelname worden ontzegd.

De online toets wordt afgenomen op het platform van usolv-it. De verantwoordelijken kunnen de deelname URL's of linken voor hun leerlingen downloaden in de leraarmodule van zodra deze beschikbaar zijn (+/- één week voor eerste ronde). Op dat ogenblik ontvangen zij een e-mail met de instructies over het verloop van de eerste ronde.

Op basis van een selectiepercentage (jaarlijks bepaald door het VCO comité) worden minimum 300 deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. De verantwoordelijken worden per e-mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn en in het resultatenoverzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over de online afname, zoals de richtlijnen voor leraren en leerlingen, pc vereisten, wat bij netwerk problemen ...

   

Vragen en oplossingen
  • Tijdens de verschillende rondes wordt volgend materiaal ter beschikking gesteld: periodiek systeem en nuttige gegevens.
  • Om de vragen met de bijhorende oplossingen van vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank.
  • Oefenen kan op het platform van usolv-it.

  

Sfeerbeelden editie 2022
GO! Atheneum Tienen
GO! Atheneum Tienen
 
GO! Atheneum Zele
GO! Atheneum Zele
 
Scheppersinstituut Wetteren
Scheppersinstituut Wetteren
 
Sint-Franciscusinstituut Brakel
Sint-Franciscusinstituut Brakel

Klik op de foto's om ze te vergroten.