Info vooraf aan de tweede ronde

Wanneer:     23 februari 2022 van 14 tot 17 uur
Locatie:        UAntwerpen, VUB, UGent, UHasselt, KU Leuven en KU Leuven Kulak (exacte locaties worden later medegedeeld) 

De tweede ronde bestaat uit twee delen:

  • 25 meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. 
  • 5 open vragen

Voor meer info over de tweede ronde, klik hier.

    

Deelname

De +/- 360 beste deelnemers van de eerste ronde worden toegelaten tot de tweede ronde. De leraren krijgen een bericht van wie zich plaatste en schrijven hun leerlingen in voor deze ronde via de website door in te loggen op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode.

Volgende zaken moeten worden in orde gebracht:

  1. Ingave e-mailadres van zijn/haar leerling(en). Zo kan onze peter Frank Deboosere hen feliciteren.
  2. Verifiëren of de aangeduide locatie waar de leerling zal deelnemen correct is → locatie kan na afsluiting inschrijvingen tweede ronde niet meer worden gewijzigd.
  3. Vóór 1 februari 2022 aanduiden of een leerling al dan niet zal deelnemen.  

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de schoolverantwoordelijke chemie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden tijdig verstuurd naar hen per e-mail. Zij bezorgen dit aan hun leerlingen.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn worden de vakverantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht wordt ook aangegeven wie toegelaten wordt tot de finale.

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank of om je te volle ten kunnen voorbereiden surf naar usolvit.

Tijdens de verschillende rondes wordt volgend materiaal ter beschikking gesteld: periodiek systeem en de nuttige gegevens.

 

Activiteit

Indien de coronapandemie geen maatregelen oplegt, organiseren wij de "DoeChemie" activiteit in samenwerking met het Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) en de Vlaamse universiteiten. De leerkrachten worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht, want de deelnemers moeten inschrijven.

   

Sfeerbeeld editie 2021
 
GO! Atheneum Tienen
GO! Atheneum Tienen

Klik op de foto om te vergroten.