Info vooraf aan de tweede ronde
 

Wanneer:     24 februari 2021 van 13.30 uur tot 16 uur

Locatie:       omwille van de coronamaatregelen → ONLINE afname op school. Meer uitleg wordt tijdig verstuurd naar de betrokken leerkrachten.
 

De tweede ronde bestaat uit twee delen:

  • 25 meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. 
  • 5 open vragen

Voor meer info over de tweede ronde, klik hier.

 

Deelname

De 315 beste deelnemers van de eerste ronde werden toegelaten tot de tweede ronde. De leraren kregen een bericht van wie zich plaatste en schrijven hun leerlingen in voor deze ronde via de website door in te loggen op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode.

Volgende zaken moeten worden in orde gebracht:

  1. Ingave e-mailadres van zijn/haar leerling(en). Zo kan onze peter Frank Deboosere hen feliciteren.
  2. Verifiëren of de aangeduide locatie waar de leerling zal deelnemen correct is → locatie kan na afsluiting inschrijvingen tweede ronde niet meer worden gewijzigd.
  3. Vóór 1 februari 2020 aanduiden of een leerling al dan niet zal deelnemen.  

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de schoolverantwoordelijke chemie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden tijdig verstuurd naar hen per e-mail. Zij bezorgen dit aan hun leerlingen.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn worden de vakverantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht wordt ook aangegeven wie toegelaten wordt tot de finale.

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank of om je te volle ten kunnen voorbereiden surf naar www.usolvit.be.

Tijdens de verschillende rondes wordt volgend materiaal ter beschikking gesteld: periodiek systeem en de nuttige gegevens.

 

Activiteit

De leerlingen die zich plaatsen voor de tweede ronde krijgen een "DoeChemie" activiteit aangeboden aan een Vlaamse universiteit naar keuze. Deze activiteit komt tot stand in samenwerking met Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV).

 

Sfeerbeelden editie 2020
VUB       UGent       KU Leuven
VUB   UGent   KU Leuven

 Klik op de foto om te vergroten.