De 51ste Internationale Chemie Olympiade gaat door in Parijs te Frankrijk van 21 tot 30 juli 2019. Meer informatie is beschikbaar op de website van de organisatie, klik hier of volg het gebeuren op facebook.

Naar jaarlijkse traditie zal het Belgische team bestaan uit de 2 beste Vlaamse finalisten en hun begeleider en de 2 beste Waalse finalisten en hun begeleider. Hopelijk mag ons team mooie resultaten behalen, want ze nemen het op tegen de wereldtop.

Willem en Lucas  

Voor Vlaanderen nemen deze zomer Willem Vanmoerkerke (Virga Jessecollege Hasselt, links) en Lucas Dooms (Sint-Michielscollege Brasschaat, rechts) deel. Zij worden begeleid door de heer Hans Vanhoe.

Het Begisch team in ondertussen in Parijs toegekomen. De openingsceremonie is achter de rug.

Het echte werk kan starten.

Klik hier voor info van de eerste dag.

     

Bye bye Brussels  Hello Paris.

     

     

Ervaring 2018

In de zomer van 2018 namen jongeren uit 76 landen het tegen elkaar op in Bratislava (Slowakije) en Praag (Tsjechië). Ons team behaalde mooie resultaten. Brecht Pierreux won voor de tweede maal een bronzen medaille en Pieter Van Slambrouck ontving een eervolle vermelding. Bekijk hieronder de video van Brecht en  Pieter die hun wedervaren vertellen van hun avontuur of klik hier voor meer informatie over de IChO 2018.