Info vooraf aan de tweede ronde
 

De tweede ronde van de Vlaamse Biologie Olympiade gaat door op woensdag 10 maart 2021 van 14 tot 16 uur

Omwille van de coronamaatregelen → ONLINE afname op school. Meer uitleg wordt tijdig verstuurd naar de betrokken leerkrachten.

In de tweede ronde krijgen de deelnemers 30 meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is.

Voor meer info over de tweede ronde, klik hier.

 

Deelname

De 200 besten nemen deel aan de tweede ronde. De leraren krijgen een bericht van wie zich plaatste en schrijven hun leerlingen in voor deze ronde via de website door in te loggen op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode.

Volgende zaken moeten worden in orde gebracht:

  1. Ingave e-mailadres van zijn/haar leerling(en). Zo kan onze peter Frank Deboosere hen feliciteren.
  2. Vóór 17 februari 2021 aanduiden of een leerling al dan niet zal deelnemen.  

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de schoolverantwoordelijke biologie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat worden tijdig naar de leerkrachten verstuurd per e-mail. Zij bezorgen dit aan hun leerlingen.

Wanneer de resultaten beschikbaar zijn worden de vakverantwoordelijken per e-mail verwittigd. In het resultatenoverzicht wordt ook aangegeven wie toegelaten wordt tot de finale.

  

Vragen en oplossingen

De te kennen leerstof van de tweede ronde omvat de leerstof van de eerste ronde en bijkomende leerstof, klik hier. De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven.

 

Activiteit

De leerlingen die zich plaatsen voor de tweede ronde kunnen zich inschrijven voor een rondleiding "Achter de schermen van het Museum voor Natuurwetenschappen" te Brussel. Het bezoek wordt op meerdere woensdag namiddagen georganiseerd om zoveel mogelijk deelnemers te kunnen laten deelnemen. Elk bezoek is beperkt tot maximum 12 personen.

Hun leerkrachten ontvangen hierover meer informatie.