Wanneer:     zaterdag 27 april 2019 van 10 tot 16 uur.

Locatie:        UGent (Campus Ledeganck - auditorium 6 en practicumzaal Dierkunde)

  

De 18 best geklasseerden van de tweede ronde worden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale. Deze bestaat uit een schriftelijke proef en een experimenteel gedeelte. Voor de te kennen leerstof, klik hier. (De vragen van de finales worden niet vrijgegeven.)

Klik hier om te namen te raadplegen van de finalisten.

Om zich voor te bereiden wordt een 4-daagse stage tijdens de paasvakantie ingericht. De stagedagen gaan door aan de KU Leuven en is met overnachtingen. 's Avonds worden een aantal ontspannende activiteiten voorzien om de groepsgeest te verstevigen. Deze stage is gratis, enkel de verplaatsingsonkosten naar en van zijn ten laatste van de deelnemers.

Dit jaar vindt de stage plaats van 8 tot en met 11 april 2019 aan de KU Leuven. Op het programma staan (onder voorbehoud):

  • DNA-technologie: PCR en gelelektroforese
  • Plantenanatomie
  • Ongewervelde dieren 
  • Evolutiereconstructie
  • Biostatistiek

 
Tijdens de stagedagen en finale worden er foto's genomen. Deze worden gebruikt om een kort overzicht te geven op de proclamatie en onze website. Klik hier voor een impressie van de stage en finale editie 2018.

Na de finale worden de finalisten geklasseerd volgens de behaalde punten over het geheel van de wedstrijd. Op de proclamatie wordt de eindrangschikking bekendgemaakt en wie de twee deelnemers zijn aan de Internationale Biologie Olympiade in Hongarije. Alle 17 finalisten (ook zij die niet deelnamen), krijgen een prijzenpakket. Klik hier voor informatie over de proclamatie.

  

Stage 2018